Logga in

APS fortsätter drifta Universeum

Publicerad
7 nov 2017, 13:34

Installationsföretaget har fått förlängt förtroende att drifta den västsvenska turistmagneten Universeum.

 

Sen 2013 har installationsföretaget APS haft ett helhetsuppdrag för teknisk drift och fastighetstekniska installationer i Universeum.

Nu förnyas avtalet ytterligare två år för APS i Universeum, vars syfte är att utbilda och inspirera barn och ungdomar inom naturvetenskap, men som till lika stor del är en turistmagnet i Göteborg.

– Det är brist på naturvetenskapslärare som ska utbilda framtidens teknikarbetskraft och ingenjörer. En organisation som Universeum blir därför extra viktig som inspiratör och intresseväckare hos barn och unga, säger Clas Stenström, vd på APS, i ett pressmeddelande.

– Det informella lärandet är en viktig förstärkning till utvecklingen i skolan och ibland kan upplevelserna vid besök hos oss vara avgörande för elevernas attityder till naturvetenskap och teknik, säger Bertil Blomsterberg, affärsutvecklingschef på Universeum, i pressmeddelandet.

Hållbarhet har högsta prioritet hos Universeum och ”APS arbetar kontinuerligt med att optimera fastighetens drift där resurshållning eftersträvas i alla led som energi och VVS med målet att minska byggnadens miljöpåverkan genom att energieffektivisera värme, vatten och elanvändning”, enligt pressmeddelandet.

FAKTA/Universeum

Norra Europas mest besökta vetenskapscentrum.

Sedan premiären 2001 har över sju miljoner människor besökt Universeum på 10 000 kvm vid Korsvägen intill Liseberg i Göteborg.

Universeums mål är att öka intresset för naturvetenskap, teknik och matematik hos barn och ungdomar.

Grundare är Chalmers, Göteborgsregionens kommunalförbund, Göteborgs universitet och Västsvenska Handelskammaren.