Logga in

Komiker elchockas i tv-program

Publicerad
14 sep 2017, 11:30

Komikern Nisse Hallberg, programledare med robotdrottningen Simone Giertz, elchockas under ett experiment med en elvisp som gjutits in i gelé. “Jag är ingen duvunge när det kommer till elstötar” säger komikern som varit med om värre elolyckor.

Programmet Manick i Tv6 går ut på att världskända youtubern Simone Giertz utsätter komikern Nisse Hallberg för olika experiment. I premiären i måndags ledde ett experiment där en elvisp startas inne i ett block av gelé till att Hallberg utsätts för en strömgenomgång. Vi ställde fem frågor till Nisse Hallberg.

Först och främst, det såg ut att göra väldigt ont?

– Jag blev mest väldigt chockad. Jag har fått många kraftiga elstötar förr när jag jobbat i restaurangkök. Det här var inte första gången. Man slås i efterhand av att det är farligt. Men vi gjorde bra tv av det.

Vad hände egentligen?

– Vårt säkerhetsteam hade sagt att det inte var någon risk eftersom det var gele och inte vatten. Simone sa att proppskåpet skulle ta hand om det ifall det blev en kortslutning. Men när elvispen gick igång smälte gelén och det läckte in vätska i fläkten och allt blev strömförande.

Vet du vad som hade kunnat hända ifall du gjort det där på en rostfri diskbänk?

– Det har jag gjort förr, fastnat i diskbänkar alltså. När jag jobbade som kock så hände det två gånger. En gång fastnade jag och en gång flög jag tre meter bakåt. Så jag är ingen duvunge när det kommer till el.

Kontrollerades du på något sätt efteråt?

– Näe, jag tog ett glas vatten och två djupa andetag, typ. Om jag fortfarande står upp så har jag väl tur. Men i kommentarstrådarna så var det en elektriker som tyckte att jag borde kontrollera mig.

Så reagerarde Arbetsmiljöverket i ett annat fall med 230 V 

Är det här det värsta du varit med om under inspelningen av programmet?

–  Det här är nog det farligaste. Sen får man väl se ifall det är något annat förbund som hör av sig.

 Örebroforskare vill utveckla metod för vården att diagnosticera elskador bättre