Logga in

Stororder för Assemblin

Publicerad
10 jul 2017, 12:29

Landmärket ska byggas om och moderniseras, för elinstallationerna står Assemblin.

Det är finska Assemblin Oy som kommer att utföra elinstallationerna i samband med att Olympiastadion i Helsingfors ska byggas om. Byggnaden ska dels byggas om och tidigare byggnader ska moderniseras. Avtalet uppgår till 13,4 miljoner euro, cirka 125 miljoner kronor.

– Det mycket väl förberedda anbudsförfarandet hos vår beställare har nu lett till ett beslut och vi har den stora lyckan att stå som vinnare av uppdraget gällande elinstallationer. Nu börjar ett intressant och utmanande projekt för oss, som vi får genomföra tillsammans med beställaren och andra intressenter, berättar Antti Pessa, affärsverksamhetschef på Assemblin Oy.

Problem med personsäkerhetsbrytare ställer till det.

Olympiastadion är Finlands största arena och ligger  i Helsingfors. Den byggdes 1938 inför Olympiska sommarspelen 1940, spelen förhindrades av andra världskriget. Mellan 2016 och 2019 moderniseras den till multiarena och alla byggnadstekniska system ska förnyas. Som huvudentreprenör står Skanska.

Installationsföretagets rekordorder – 250 miljoner.