Logga in

Ola Månsson lämnar Sveriges Byggindustrier

Publicerad
23 mar 2017, 08:53

Han har varit vd i sex år men avgår nu efter oenighet med styrelsen om hur Sveriges Byggindustrier ska förändras.

– En skiljelinje är tempot i hur Sveriges Byggindustrier ska förändras, men det är ett antal frågor och det är svårt att beskriva det här utan att gå in på teknikaliteter.

Det säger Tore Nilsson, ordförande för Sveriges Byggindustriers styrelse till Elinstallatören. I ett pressmeddelande skriver organisationen att den under det senaste året bedrivit ett stort förändringsarbete för att göra organisationen än mer relevant i en föränderlig omvärld. Och att det under arbetets gång har framkommit en skiljelinje mellan vd och styrelse i just förändringsarbetet.

Elinstallatören söker nu Ola Månsson för en kommentar, men i pressmeddelandet säger han så här:

– Jag är stolt över det arbete som vi tillsammans har åstadkommit i Sveriges Byggindustrier under mina sex år som vd. Idag har vi en byggbransch som går på högvarv, som är attraktivare och sundare än någonsin och där antalet arbetsplatsolyckor har minskat. Här har vi som branschorganisation haft en viktig roll. Det senaste året har vi lagt mycket kraft och tid på att utveckla Sveriges Byggindustrier ytterligare. Vi har kommit en bra bit på vägen, och stakat ut riktningen. Nu lämnar jag över stafettpinnen i det arbetet.