Logga in

Han ska leda Bravidas nya division

Publicerad
28 mar 2017, 10:24

“Vi har en stor outnyttjad marknadspotential inom dessa områden”, det säger Bravidas vd om den nya divisionen som omfattar bland annat säkerhet, kyla och sprinkler. Divisionschef blir en Bravida-veteran.

Bravida gör nu slag i saken och samlar ihop sina specialområden till en egen division. Chef blir Sven Klockare som hittills lett Bravidas säkerhets, Fire & Security. Han tar nu också plats i koncernledningen.

”Vi har en stor outnyttjad marknadspotential inom dessa områden och genom att samla dem i en division skapar vi bättre förutsättningar för både tillväxt och lönsamhet.”

Mattias Johansson, vd och koncernchef, Bravida.

Bolaget flaggade vid bokslutsrapporten i slutet av februari att den nya organisationen med specialområden i en egen division var på gång. Nu blir det alltså verklighet. Det handlar om områdena säkerhet, sprinkler, teknisk fastighetsdrift och kraft. Målet är att öka tillväxten.

– Vi har en stor outnyttjad marknadspotential inom dessa områden och genom att samla dem i en division skapar vi bättre förutsättningar för både tillväxt och lönsamhet, säger Mattias Johansson, vd och koncernchef, Bravida.

Den nya division innehåller Bravida-avdelningar över hela landet och blir därmed rikstäckande. Formellt bildas divisionen i april 2017.

Sven Klockare har funnits med i olika roller i bolaget sedan början av 2000-talet. Han är tidigare regionchef för områdena säkerhet, sprinkler och Erfator projektledning.

– Det här ökar våra möjligheter att arbeta med våra nationella kunder, säger Sven Klockare, blivande divisionschef.