Logga in

Utdragna projekt fällde företag

Publicerad
24 jan 2017, 13:53

Nackaföretaget P. Grönlunds Elektriska AB har försatts i konkurs efter att försöket till rekonstrution som inleddes i oktober förra året misslyckats. Konkursförvaltaren pekar på att företagets projekt har dragit ut på tiden.

P. Grönlunds Elektriska AB i Nacka försattes i konkurs på egen begäran den 16:e januari i år. Företaget har varit under rekonstruktion från oktober förra året som påverkat uppdragsgivningen, säger konkursförvaltare och advokat Erik Strömqvist på Wesslau Söderqvist Advokatbyrå.

– När det var rekonstruktion var det flera anställda som blev oroliga och gick till andra företag, då hade de inte resurser att kunna ta några större uppdrag. De hade lite större jobb i nyproduktion. Det gick snett i två, tre större jobb.

Företaget hade som mest 17 anställda för några år sen, vid rekonstruktionens inledning runt 10. Fyra stycken slutade under sommaren 2016. När Elinstallatören pratar med Erik Strömqvist har fler fått gå.

– Idag sa jag upp fem stycken, alla inom företaget inklusive vd:n.

Man har tidigare omsatt runt 18 miljoner kronor. Vid konkurstillfället har bolaget inte kunnat betala sina skulder.

– I det här fallet, finns det inga förutsättningar för konkursboet, det vill säga, enligt mig att driva verksamheten vidare. Det finns inga pågående uppdrag. Vi stänger bara dörren och de anställda bli arbetsbefriade och får söka nya jobb. Det lilla som fanns på lager och så vidare ska vi försöka värdera och sälja.

P. Grönlunds Elektriska startades som handelsbolag inom familjen 1985 och ombildades 2008 till aktiebolag på initiativ av Peter Grönlund. Företaget var baserat i Nacka och bedrev arbete inom installation, service och underhållsarbeten inom el-, tele- och IT-området. Man utförde arbeten i både bostadsfastigheter, industrier och offentliga byggnader.

Men nu har alltså företaget försatts i konkurs.

– De har gjort de sista jobben här nu alldeles innan konkursen, sen är det slut, säger Erik Strömqvist.