Logga in

”Viktigt att få leva vidare under eget namn”

Publicerad
20 dec 2016, 08:50

När Elinstallatören besökte företaget Vallacom för tio år sedan hade företaget två ägare, men för fyra år sedan löste Peter Andersson ut sin kompanjon. Han blev ensam ägare och fick samtidigt axla ett större ansvar, inte minst gentemot de anställda.

— I samband med att vi firade 20-årsjubileum förra året fick jag ett erbjudande om att sälja företaget.

– Jag kände att det var läge att tacka ja till det och fortsätta min gärning här som anställd vd, förklarar Peter.

Det var Instalco-koncernen som var köpare. Där fanns ett intresse att etablera sig i Östergötland. Koncernen består nu av fler än 20 bolag inom el, VS och ventilation och den har avsikten att etablera Östergötland som en egen region, med Vallacom som en av flera pusselbitar.

– I dag känns det skönt att inte vara ensam ägare längre och att ha Instalco bakom ryggen. Jag var lite orolig ett tag för att den egna inspirationen skulle tryta, men så blev det inte. Jag känner mig väldigt taggad att jobba vidare, konstaterar Peter.

– I dag känns det skönt att inte vara ensam ägare längre och att ha Instalco bakom ryggen.

Det ekonomiska engagemanget är inte helt borta. Tjänstemän inom Instalco ges möjlighet att köpa in sig i koncernen för att öka det personliga engagemanget.

– Det är viktigt att vi är flera här på Vallacom som kan få en liten del av den stora kakan men kanske ändå viktigare att Instalco låter oss leva vidare under eget namn, som ett lokalt företag. Det upplever våra kunder som väldigt positivt, säger Peter.