Logga in

Bravida lämnar projekt i protest

Publicerad
1 dec 2016, 11:29

Bravida har valt att ta bort alla sina anställda från etapp 2 av projektet Gummifabriken i Värnamo. I etappen ingår bland annat ombyggnad för stadsbibliotek, auditorium, biografer, restaurang och kafé.

– Under de dryga 20 år vi verkat har vi aldrig tidigare tvingats till en sådan här åtgärd. Vi vill göra en tydlig markering mot generalentreprenören eftersom vi inte fått något gensvar för det vi framfört, säger Åke Forsberg, avdelningschef på Bravida i Värnamo, till Värnamo Nyheter.

Bravida är underentreprenör till byggbolaget Tage & Söner. Åke Forsberg vill inte närmare gå in på vad som orsakat konflikten, men tidigare har bland annat Byggnads och Arbetsmiljöverket kritiserat byggföretagets dåliga ledning av arbetsplatsen, uppger Värnamo Nyheter.

Tage & Söners vd Magnus Andersson tycker att Bravidas agerande är anmärkningsvärt och allvarligt.

– Vi anser att de ska fullfölja sitt åtagande enligt avtal. Finns inga skäl för att avbryta arbetet, säger Magnus Andersson till Värnamo Nyheter, men inte heller han vill kommentera vad tvisten handlar om.