Logga in

Bravida åter på Gummifabriken

Publicerad
8 dec 2016, 08:54

“Är man underentreprenör så måste man hävda sina rättigheter och inte bara bli nedtryckt med sina skyldigheter.” Efter 12 dagars frånvaro i protest är Bravida tillbaka på Gummifabriken i Värnamo.

Under tisdagen lyckades Bravida nå en förhandlingslösning med Tage & Söner, generalentreprenör på Gummifabriken etapp 2 i Värnamo. Nu har Bravidas personal återupptagit installationsarbetet i projektet.

– Vi har en överenskommelse som gör att vi kan återkomma till arbetsplatsen.

Det säger Anders Ahlquist, divisionschef för Bravida syd.

Vad handlade det här om egentligen?

– Det har varit ett antal brister kopplade till ledningen av projektet. Det var därför vi valde att lämna arbetsplatsen, säger Anders Ahlquist.

Men specifikt vad som brustit i Tage & Söners ledningsarbete berättar inte Anders Ahlquist.

– Det vill jag inte uttala mig om.  

”Jag har hållit på med det här sedan 1983 och har aldrig tidigare behövt göra det här förr. Visst, har man tänkt det tusen gånger.”

Åke Forsberg, avdelningschef el Bravida Värnamo.

Den 21 november till 6 december var Bravidas personal borta från byggarbetsplatsen. Ett drastiskt beslut som försvaras också av Bravidas avdelningschef på elsidan i Värnamo, Åke Forsberg.

– Är man underentreprenör så måste man hävda sina rättigheter och inte bara bli nedtryckt med sina skyldigheter.

Det var Åke Forsberg och Anders Ahlquist som gemensamt fattade beslutet om att markera hårt mot Tage & Söner för de brister man upplevde i ledningen av projektet. Bravida är underentreprenör med ansvar för installationer av el, tele och VVS.

– Jag har hållit på med det här sedan 1983 och har aldrig tidigare behövt göra det här förr. Visst, har man tänkt det tusen gånger, säger Åke Forsberg vidare.

Också Anders Ahlquist stämmer in i att det här är en mycket ovanlig händelse.

– Mig veterligt har vi inte gjort så här förut.

Vad säger det?

– Det var ett allvarligt läge. Men nu har vi löst det och ser framåt.