Logga in

Sveriges 20 största installationsföretag

Publicerad
2 nov 2016, 15:13

För tredje året i rad har Industrifakta sammanställt listan med de 20 största installationsföretagen sett till omsättning. Topptrion är ingen överraskning med Bravida, Assemblin och Caverion men längre ner på listan finns snabbklättrare och nya namn.

Bravida toppar listan för tredje året med en omsättning på 7,7 miljarder kronor 2015, följt av Assemblin och Caverion Sverige på 6,5 respektive 5,6 miljarder kronor.

Efter de tre stora följer Eitech Electro, som lyckades klättra förbi både One Nordic och Midroc Electro från sjätte till fjärde plats.

Starkast utveckling har Torpheimer System stått för, som gick från att vara utanför topp 20 förra året till att nu vara på 13:e plats. Torpheimer Systems utnämns därför av Industrifakta till årets klättrare. Även Callenberg Technology, Kungälvs Rörläggeri och Nymans Elektriska har slagit sig in bland de 20 största.

Uppdelat per bransch toppar Assemblin El listan över de 30 största elinstallationsföretagen med en omsättning på 2,6 miljarder kronor, följt av Eitech Electro och One Nordic.

Bravida toppar förutom den sammantagna listan även listan över de största VS-installatörerna följt av Assemblin VS och Torpheimer System.

Caverion Sverige är i särklass största ventilationsinstallatör, med Gunnar Karlsen Sverige och Assemblin Ventilation på andra och tredje plats.