Logga in

Skärgårdselektriker köps upp

Publicerad
9 nov 2016, 10:19

Elinstallationsföretaget M. Sjöbergs el, som har sin huvudmarknad i Stockholms skärgård blir en del av koncernen Energy Holding AB där Edsviken el är största bolag. Grundaren av det uppköpta företaget dog tidigare i år i en arbetsplatsolycka och hans anhöriga var måna om att hitta en lösning som ger trygghet åt de sju anställda.

M. Sjöbergs el ab baserat i Ösmo i södra Stockholm med sju har per den 7 oktober förvärvats av Energy Holding AB, moderbolag till Edsviken el och Seab Stockholms elbyrå.

Grundaren och tidigare ägaren till det uppköpta elteknikföretaget Matthias Sjöberg omkom tidigare i år i tjänsten när han arbetade i ett hamnområde och fick en armatur som föll från en mast över sig. De anhöriga har varit måna om att det köpande bolaget ska trygga de anställdas framtid.

– Företaget kommer fortsätta drivas som ett eget bolag där vi ska förvalta och utveckla det som Mathias byggt upp.

Det säger Morgan Lundin, en av två delägare i köparen Energy Holding ab som är moderbolag i en växande koncern.

M. Sjöbergs el omsätter 15 miljoner kronor och har sju anställda. Huvudaffären är servicekunder i Stockholms skärgård. Installatörerna tar sig mellan öarna med hjälp av arbetsbåtar och företaget har ramavtal till exempel med Skärgårdsstiftelsen och Nynäshamns kommun.

Det är just service som Morgan Lundin ser som huvudaffären för Energy Holding ab. Koncernens största bolag med 80 anställda och 90 miljoner kronor i omsättning har 20 personer på servicesidan vilket gör dem till en av de större elserviceföretagen i Stockholm. Förvärvet av M. Sjöbergs el var koncernens första större företagsköp sedan 2014 då Seab Stockholms elbyrå med 13 anställda införlivades. Morgan Lundin säger att förvärvsresan inte är klar än utan att man siktar på en omsättning på 350 miljoner kronor inom några år. Det målet ska nås både genom organisk tillväxt och fler köp av elteknikföretag.