Logga in

Uppstickare startar i ny stad

Publicerad
5 sep 2016, 13:37

En av de snabbast växande installationskoncernerna fortsätter att expandera. Nu startar företaget verksamhet i Skellefteå.

Installationsföretaget Umias expansion fortsätter. Med etableringen i Skellefteå räknar man att inom ett år ha runt 40 medarbetare i norra Västerbotten.

– Vår etablering på nya orter har slagit mycket väl ut. Orderstockarna växer snabbt. Vi tror på lokalt engagemang, samverkan mellan teknikområden och tydliga mål. Det funkar på våra andra platser i Sverige och kommer att bli lika bra i Skellefteå, säger Martin Hörnquist, vd för Umia Sweden, i ett pressmeddelande.

Umia-koncernen har etablerad verksamhet i Umeå, Luleå, Uppsala, Malmö och Stockholm.  Koncernen levererar installationslösningar inom energi-, el-, fläkt-, rör-, regler- och sprinklerteknik. Många uppdrag görs också på totalentreprenad.

– Det har visat sig att vår unika arbetsmetodik, Umia-modellen, uppskattas av både kunder och medarbetare. Det fungerar mycket bra i Umeå där vi startade verksamheten 2010 och växte snabbt, så vi har hela tiden känt att det måste finns fler platser med liknande förutsättningar och lika engagerade personer som kan driva vårt koncept. Hög kompetens och att samverka över teknikgränserna för att leverera de mest optimala teknik- och energilösningarna är vårt stora framgångsrecept, säger Martin Hörnquist.

Enligt Umia har koncernen utvecklats till ett av landets snabbast växande installations- och serviceföretag. Sedan starten för sex år sedan har bolaget vuxit från fyra medarbetare till närmare 300 runt om i landet. Nyetableringarna görs via lokala dotterbolag som delägs av koncernbolaget Umia Sweden.

Läs också: Så kan rör- och elteknik samarbeta