Logga in

King vann Svenska Ljuspriset

Publicerad
7 sep 2016, 14:13
| Uppdaterad
15 apr 2021

Det svenska spelföretaget King, som ligger bakom megasuccén Candy Crush Saga, tilldelas Svenska Ljuspriset för belysningen på sitt nya kontor, som ”suddar ut gränsen mellan verklighet och fiktion”.

Kings beställning löd så här: ”ett kvalitativt, häftigt kontor, fyllt med upplevelser utöver det vanliga”. Enligt juryn har projektteamet åstadkommit en totalupplevelse där gränsen mellan verklighet och fiktion suddas ut och där samspelet mellan inredningen och ljussättningen inspirerar och skapar utmärkta förutsättningar för det kreativa arbetet i lokalerna. 

”Ett kvalitativt, häftigt kontor, fyllt med upplevelser utöver det vanliga”

Elinstallationerna gjordes av Stockholms Elpartner.

Så här lyder juryns motivering i sin helhet: ”Det visuella samspelet mellan ljussättning och inredning inspirerar och skapar utmärkta förutsättningar för det kreativa arbetet i lokalerna. Projektteamet har åstadkommit en totalupplevelse där gränsen mellan verklighet och fiktion suddas ut. Att man under stor tidspress lyckats uppnå detta resultat är särskilt imponerande.”

Övriga finalister i årets tävlingsomgång var: Konserthuset Malmö Live, Stockholms Rådhus och Rådhusparken samt Trafikplats Spillepengen i Malmö. Samtliga tre mottog ett heders-omnämnande vid prisutdelningen. 

FAKTA

Svenska Ljuspriset 2016

King – vinnare av Svenska Ljuspriset 2016
Beställare och brukare: King/Adolfsson & Partners
Belysningsplanerare:
ÅF Lighting; Martin Petersson, Tobias Olsson, Kai Piippo, Fanny Englund, Francesco Guastella
Arkitekt/Inredningsarkitekt: Adolfsson & Partners; Hans Adolfsson, Håkan Rehle, Mia Cullin
Interaktionsdesigner (interaktiva golv): 3D Sense; Jan Hrdlicka, Jiri Wild
Elkonsult: ÅF Infrastructure AB, Sonny Svensson Konsult AB
Elinstallatör: Stockholms Elpartner AB