Ericsson samarbetar med sensorbolag

Publicerad 27 sep 2016, 16:43

Raybased har ingått ett partneravtal med Ericsson. Raybased samarbetar sedan tidigare med Bravida, men får nu alltså tillgång till den svenska telekomjättens enorma affärsnätverk.

– Det stärker Raybaseds närvaro och avtryck på marknaden för uppkopplade fastigheter. Avtalet är utformat så att kostnaden är låg i början enligt en “pay as you grow”-modell, det skriver Raybased vd Lars Granbom i ett blogginlägg.

Samarbetet med Ericsson är tänkt att leda till att Raybased får tillgång till en global marknad för sina tjänster samt att de uppkopplade systemen kommer generera en stor ängd information.

Ericssons affärsnätverk kommer ge bolaget större möjlighet att nå fler och större aktörer på fastighetsmarknaden. Avtalet handlar inte bara om att produkterna kommer nå ut mer utan att sensorbolaget kommer få arbeta med Ericssons personal. Företag som väljer Ericssons IoT-plattform kommer ockås få information om Raybaseds produkter och system.