De köper ABB:s kraftkabelverksamhet

Publicerad 22 sep 2016, 14:20

I en affär på cirka 8 miljarder kronor säljer ABB sin globala verksamhet för högspänningskabel till danska bolaget NKT Cables. Samtidigt ingår de två företagen avtal om ett långsiktigt strategiskt samarbete.

– Som en del av det strategiska samarbetet kommer ABB och NKT Cables att arbeta tillsammans med framtida projekt för att hantera möjligheter på marknaden inom områden som undervattensförbindelser och transmissionslänkar för likström, säger Claudio Facchin, global chef för ABB:s division Power Grids, i ett pressmeddelande

ABB:s verksamhet inom högspänningskabel levererar nyckelfärdiga lösningar till kunder, inkluderande design, teknik, utbud, installation samt underhåll och service. Verksamheten omsatte 2015 524 miljoner dollar och har omkring 900 anställda.

Affären väntas slutföras under det första kvartalet 2017. Hela ABB:s affärsområde Power Grids genomgår för närvarande en strategisk översyn.