Samordning viktig för Skanskas val

Publicerad 10 maj 2016, 10:19

Skanska väljer Bravida som helhetsinstallatör av Helsingborgs stadsdelscentrum Söderpunkten. Ordervärdet är 60 miljoner kronor och installationerna av el, vs och ventilation kommer sysselsätta som mest 20 medarbetare.

Söderpunkten är ett stadsdelscentrum i Helsingborg där Skanska både ska bygga om och nytt. När det är klart blir det både shopping, restauranger, caféer och nöjen. I och med att det både är om- och nybyggnad så är det ett komplicerat projekt berättar Andreas Andersson, Skanskas projektansvarige.

– Vi såg en trygghet i att välja Bravida. Med dem får vi en helhetslösning. Utöver själva installationerna tillhandahåller de en installationssamordnare. Vi har jobbat med Bravida många gånger tidigare, men det är första gången vi köper helheten, säger Andreas Andersson.

Projektet innebär arbete för olika sorters lokaltyper med olika slutkunder och det ställer krav på projektsamordningen.

– Eftersom vi samordnar installationerna behöver kunden bara ha en samarbetspartner i affären, samtidigt som vi på Bravida får bättre kontroll över alla funktioner i fastigheten. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans både med Skanska och med Jefast och deras hyresgäster, säger Jerker Remison, regionchef, Bravida region Helsingborg.

Installationerna inleddes i mars i år och ska vara klara i december 2017. Söderpunkten kommer under projektets gång sysselsätta som mest ett tjugotal av Bravidas medarbetare.