Logga in

Telekomservicebolag i Göteborg köps upp

Publicerad
22 apr 2016, 16:57

Coromatic, som sysslar med lösningar mot avbrott inom kraftförsörjning och datakommunikation, köper Sarcir, ett Göteborgsbaserat rikstäckande bolag inom tele, el, kraft och kyla.

Coromatic förstärker sin närvaro i sydvästra Sverige och sin kompetens inom telekom genom köpet av Sarcir. Sarcir är ett av de ledande svenska bolagen inom telekominstallationer med kunder bland alla de stora svenska operatörerna, som Teliasonera, Telenor, Tele2, Comhem, Hi3G och TDC med flera.

– Vi förstärker nu Coromatic både geografiskt och kompetensmässigt. Sarcirs starka fäste på telekommarknaden är väldigt intressant för oss eftersom det är ett område som växer starkt inom critical facilities, kommenterar Anders Tollsten, koncernchef för Coromatic Group.

Sarcir som säljs av investmentbolaget SA Invest AB har varit verksamt på den svenska marknaden sedan 1998. Bolaget har spetskompetens inom strömförsörjning, reservkraft och kyla av infrastruktur för tele- och mobilnäten. Bolaget har 35 anställa och geografisk närvaro på ett tiotal orter i södra Sverige.

Sarcir kommer införlivas i Coromatics serviceorganisation och verksamheten kommer fortsätta att bedrivas under Coromatics varumärke. Coromatic är Nordens ledande leverantör av lösningar för verksamhetskritisk infrastruktur och är ett bolag med idag 580 anställda och 1,2 miljarder kronor i omsättning (2014). Bolaget ägs av riskkapitalbolaget EQT.