Nordiskt säkerhetskameraföretag köps upp

Publicerad 7 mar 2016, 16:45

Precision Technik Nordic AB köps upp av Elma instruments. Bolagen beskriver en perfekt matchning av produktkatalogerna och personalen på PT följer med i köpet.

Ägaren och vd:n Thomas Dresler ska dra ner på sin verksamhet och har per den 1 mars sålt Precision Technik Nordic AB:s  verksamhet i Danmark och Sverige. Företaget har i över 30 år varit en av Europas ledande leverantörer av termokameror, säkerhetsövervakning, höghastighetskameror och ultraljudsdetektering. Köparen Elma Instruments AB är sedan 40 år en av Skandinaviens ledande distributörer inom test- och mätutrustning och de senaste tio åren även inom termografering och blower doors.

Elma Instruments uppger att PT Nordic AB:s sortiment utgör en perfekt matchning och att personalen från PT Nordic ska följa med till köparen.

Thomas Dresler fortsätter att driva PT Defence och Broadcast.