Investmentbolag in i Eitech

Publicerad 4 mar 2016, 12:51

Ett börsnoterat investmentbolag köper in sig i nybildade Eitech Holding AB, det tidigare svenska delen av norskägda installationsbolaget Goodtech. Aktieposten om 10 procent av kapitalet sätter också prislappen på hela Eitech.

Det börsnoterade investmentbolaget Traction AB förvärvar aktier och efterställd skuld i Eitech Holding AB till en summa av 30 miljoner kronor. Tractions ägande uppgår till 10 procent av kapitalet och 3,6 procent av rösterna. Det värderar bolaget till 300 miljoner kronor.

Eitech Holding AB bildades så sent som i höstas genom att Rolf Tannergård köpte tillbaka den svenska delen av Goodtech. Skälet till det skrev vi om i oktober.

Traction har tidigare varit delägare i det av Rolf Tannergård grundade bolaget EIAB, det som senare skulle fusioneras med norska Goodtech ASA.

Tractions vd skriver i ett pressmeddelande att Eitech omsätter omkring 2 miljarder kronor och har 1200 medarbetare spridda över landet från Malmö till Kiruna. Tekniska installationer med el, infrastruktur och industri utgör de stora segmenten.