Logga in

Vad har du för nytta av Elmässan Syd?

Publicerad
10 feb 2016, 17:31

Elmässan Syd pågår under två dagar på Malmömässan. Elinstallatören frågade några av besökarna om vad de har för nytta av mässan och hur den står sig i konkurrensen mot andra mässor inom elteknikbranschen. 

Katarina Jönsson, Angelica Persson och Lisa Andersson. Ikett Elektro, bemanningsföretag inom elteknikbranschen.

KJ: Mässan har varit givande med många nya kontakter.

AP: – Det handlar både om nya affärskontakter och att visa att vi finns. Vi syns inte tillräckligt idag.

LA: – Jag jobbar som rekryterare, så förutom nya kundkontakter vill vi också träffa fler elektriker. Vi får se vad det leder till.

Det finns många mässor inom el, hur står den här ut?

KJ: – Vårt huvudkontor finns i Karlskrona och vi vet att det finns ett stort behov här så vi vill gärna kunna möta upp det.

AP: – Det här är en stor tillväxtzon i själva regionen, Det händer mycket med många roliga projekt som de behöver folk på. Tror jag. Hoppas jag.

Tommy Allansson, Elansvarig på gallerian Frölunda Torg, Skandia Fastigheter

– Det här är första året jag är på Fastighetsmässan [Elmässan Syd delar lokal med Fastighetsmässan reds. anm.]. För mig känns det som en välinvesterad dag. Jag är ganska ny på den positionen så för mig handlar det om att knyta kontakter och uppdatera mig. Till exempel har vi en massa UPS:er och jag har pratat med ett företag här om serviceavtal. Eftersom jag kommer från ett köpcentrum med mycket lågenergibelysning så vill jag se vad som finns att välja på inom det området.

Så det här är en shoppingtur för dig?

– Ja, en dyr en (skratt). Jag vill bland annat se vilka produkter som kommer, vilka som försvinner och vilka som blir kvar.

Erik Huluwik, Nässjö Plåtprodukter AB som tillverkar specialkapslingar

– Jag är här och träffar befintliga kunder, kollar trender i branschen inom el, brand och säkerhet. Mässan är ett snabbt och effektivt sätt att få en bra uppfattning om hela branschen. Jag har besökt den under alla år jag jobbat inom branschen. Elfack är fortfarande den viktigaste mässan men jag har varit här alla år och kommer fortsätta komma hit.

Bengt Thulin, Sweco Energi, besiktningsman på elsidan

– Vi bor i Malmötrakten så för oss är det här bästa mässan. Man slipper åka till Stockholm eller Göteborg. För mig handlar det här om att se vad som är godkänt och icke godkänt. Det är en massa elapparater och kabel och för mig är det intressant att se hur den får monteras i olika sorters byggnader.

– Jag jobbar för besiktningar för för elektriska nämnden i Stockholm, det är alla försäkringsbolagen som ligger bakom den, så det handlar om att förhindra personskador och minska bränder. Här på mässan kan man se, känna och klämma på produkter som man annars bara kan titta på en en katalog. Det blir en helt annan grej.

Andreas Nyh, Holje el, Olofström

– Man ser lite nyheter på elsidan och så jobbar jag även med lås så jag tittar också på Säkerhetsmässan. Det är bra att kunna erbjuda kunderna de senaste produkterna när man lämnar en offert.

– Och så gillar jag att man kan träffa grossisterna som man handlar ifrån. Det är roligare att ha ett ansikte på dem man köper ifrån än bara en röst i telefon.

Vincent Holmbäck, lärling på Elbolaget Syd i Helsingborg

– Mässan är intressant, det är så mycket grejer man kan kolla på. Nya tekniker, produkter och metoder.