Första jämförbara Bravida-rapporten

Publicerad 18 feb 2016, 13:18

Organisk tillväxt om 6 procent, det är var analytikerna väntar sig från Bravidas bokslutsrapport som lämnas på fredagen. Det är den andra rapporten efter börsnoteringen men den första som går att jämföra med marknadens förväntningar.

Fyra analytiker följer Sveriges största installationsbolag Bravida som börsnoterades i oktober. Inför fredagens bokslutsrapport, som publiceras imorgon bitti, förväntas tillväxten ligga på strax under 6 procent för kvartalet. Omsättningen väntas stiga med 16,2 procent till 3,9 miljarder kronor under det fjärde kvartalet. Drygt hälften av omsättningen, 2,4 miljarder kronor härör från bolagets svenska verksamhet. Det här skriver Dagens Industri.

Rörelsemarginalen påverkas nedåt, från 8,3 till 7,3 procent, delvis på grund av bolagets etablering i Finland, det spår investmentbanken Morgan Stanley.

Utöver den norska verksamheten som går kräftgång väntas verksamheten i de övriga nordiska länderna öka både sett till omsättning och rörelsemarginal.  

Fram till den 12 februari har aktievärdet ökat med 23 procent och därför är Morgan Stanleys rekommendation neutral.

Rapporten publiceras 7.30 på fredag morgon. Telekonferens med vd Mattias Johansson och finanschef Nils-Johan Andersson börjar klockan 10.