Stororder på modernisering av sjukhus

Publicerad 21 dec 2015, 14:08

Omfattande el- och ventilationsinstallationer på Alingsås lasarett. Ny avancerad teknik på Östra flygeln på Helsingborgs sjukhusområde. Bravida får uppdragen värda totalt 148 miljoner kronor.

Tre nya huskroppar och två befintliga byggnader görs om. När Alingsås lasarett ska modernisera 22 000 kvadratmeter blir det Bravida som installerar de energieffektiva lösningarna. Regionen och Västfastigheters mål är att halvera energianvändningen till 2030. Ordern är värd 90 miljoner kronor och är ett partneringuppdrag från Skanska.

– Alingsås lasarett är ett stort och viktigt projekt för oss. Här får vi verkligen visa Bravidas kompetens inom energieffektiva installationer, säger Anders Bådholm, regionchef för Bravida region Göteborg, i ett pressmeddelande.

Även när Östra flygeln på Helsingborgs sjukhusområde ska få ny avancerad teknik är det en del av Bravidakoncernen, Bravida Prenad, som tar hem ordern. Ombyggnaden, som Peab står bakom, är värd 58 miljoner kronor. Den är också ett partneringprojekt, tillsammans med Region Skåne, och ska stå klart 2023.

– Vi har driftavtal på sjukhuset sedan tidigare. Det känns jätteroligt att vi kan bygga vidare på vår relation och leverera även ett omfattande installationsuppdrag med teknik i framkant, säger Mats Karlsson, regionchef på Bravida Prenad, i ett pressmeddelande.

Båda projekteten startar omgående med 26 medarbetare i Alingsås och 15 medarbetare i Helsingborg.