Logga in

Stort installationsbolag rekordklättrar i popularitet

Publicerad
11 nov 2015, 11:37

“Bravida har starkare resultat än företag som Skanska, ÅF, NCC, Sweco och Peab” det säger Martin Strömqvist vice vd på Universum om att installationsbolagets tagit sig från plats 32 till plats 15 i rankingen om Sveriges populäraste arbetsgivare. 

Bravida hamnar på plats 15 i rankingen över Sveriges bästa arbetsgivare. Listan baseras på en undersökning bland 35 000 akademiker upp till åtta år efter examen.

Interna karriärvägar är något som Bravidas koncern-vd Mattias Johansson framhåller som viktigt för att en arbetsgivare ska uppfattas som attraktiv.

– Hos oss ska alla känna att de kan utvecklas och bidra till att vi utvecklas som företag. Jag själv har jobbat på Bravida i sjutton år och gjort en intern karriär från kalkylator till vd och koncernchef med jobb både i Sverige och utomlands, säger Mattias Johansson.

I undersökningen får medarbetare sätta betyg på sin nuvarande arbetsgivare utifrån intern identitet, nöjdhet, vilja att rekommendera sin arbetsgivare samt intresse för att byta jobb.

Redan förra året presterade Bravida starkt i mätningen och bäddade för rekordökningen med 17 platser i år.

– Detta innebär att Bravida har starkare resultat än företag som Skanska, ÅF, NCC, Sweco och Peab. Detta är mycket imponerande och visar att det enda som återstår för Bravida i attraktionsarbetet är att föra ut sina starka interna värden, säger Martin Strömqvist, vice vd på Universum.

Gruppen unga akademiker, sådana som varit yrkesaktiva upp till åtta år efter examen, är en prioriterad grupp för Bravidas HR-avdelning.

– Ett starkt employer brand är viktigt för oss som expansionsföretag, säger Christine Nilsson, HR-strateg på Bravida.

Midroc hamnar också högt upp, på en åttondeplats, men då ingick inte elteknikbolaget Midroc Electro.