Elgrossist bygger nytt i Jordbro

Publicerad 10 sep 2015, 11:53

Rexel Sverige AB bygger en ny distributionscentral i Jordbro. Första spadtaget togs igår och när anläggningen är klar blir den arbetsplats för upp till 80 personer.

Elgrossisten Rexel påbörjade igår bygget av en anläggning i Jordbro som ska rymma lager, kontor och servicecenter. Lagret blir på närmare 14 600 kvadratmeter och får en kapacitet på 12 600 pallplatser och dessutom en entresol-lösning på 34 000 lagerplatser. Byggnaden blir 186 x 79 meter med 10 meter seglingsfri höjd.

– Energieffektivitet är ett huvudfokus för oss på Rexel. När vi bygger en helt ny distributionscentral vill vi se till att vår nya lokal är så energibesparande som det går, säger Joakim Forsmark, VD på Rexel Sverige AB.

Företaget framhåller att Jordbro i Haninge kommun ligger nära en nybyggd motorväg och järnväg med både bra framkomlighet och trafiksäkerhet, men också att det blir nära till Nynäshamns nya storhamn Stockholm/Norvik. Lokalen beräknas vara klar för inflyttning sommaren 2016.