Logga in

“Ställa in betalningarna är bästa alternativet”

Publicerad
11 aug 2015, 08:28

Royal Imtech NV har ansökt hos distriktsdomstolen i Rotterdam om att ställa in betalningarna.

I pressreleaserna, som under förra veckan duggade tätt från Imtechs pressavdelning på koncernsnivå i Nederländerna, skrev bolaget att det utvärderar situationen som uppstått efter att Imtech Tyskland gått i konkurs.

Bolaget meddelade också att det övervägde hur bolagsgruppen skulle kunna hållas ihop trots att bolaget inte kunnat komma överens med sina finansiärer. Tyvärr, skriver bolaget, har koncernledning och styrelse kommit fram till att det var oundvikligt att ställa in betalningarna.

– Det är mycket ledsamt att trots alla ansträngningar inte kunna undvika situationen. Att ställa in betalningarna nu kan skapa chanser för att betydande delar av Imtech-gruppen kan forsätta arbeta i aktieägares och anställdas intressen.

Det säger Frans Cremers styrelseordförande och Gerard van de Aast, ledningsgruppens ordförande i ett pressmeddelande. 

Royal Imtech skriver att bolaget idag den 11 augusti ansökt hos distriksdomstolen i Rotterdam om att ställa in betalningarna och att domstolen har utsett administratörer.