Logga in

Vd dementerar notering

Publicerad
11 jun 2015, 11:21

“Det har florerat rykten och vi vill att alla ska ha samma information”, det säger Bravidas vd Mattias Johansson till Elinstallatören om att bolaget överväger börsnotering.

Rykten om att Bravida vidtagit åtgärder inför en börsintroduktion har florerat länge i branschen och häromdagen skrev installationsbolaget i slutet av ett pressmeddelande om en annan nyhet att det “även börjat överväga möjligheten till en framtida börsnotering”.

Elinstallatören har pratat med Bravidas vd Mattias Johansson om saken.

– Anledningen till att det stod i pressmeddelandet är att att florerat rykten om att kontakter med bankerna är tagna. Vi är skyldiga inför marknaden, de som äger vår obligation på Nasdaq OMX, att ge samma information till alla.

Hur långt fram i tiden ligger en börsnotering?

– Det finns ingen tid bestämt för det. Det finns inget beslut taget överhuvudtaget. Dessutom är det ett beslut för våra ägare att fatta.

Bravida Holding AB ägs sedan 2012 av av investmentbolaget Bain Capital. Det senaste året har Bravida varit ute på en förvärvskampanj. I april expanderade bolaget till den finska installationsmarknaden i och med köpet av Peko Group som i början av juni godkändes av finska konkurrensmyndigheten. Förvärven finansieras med bolagets kassa och de kommer fortsätta att vara en del av tillväxtstrategin som går ut på att stärka bolaget lokalt.

Mattias Johansson ser positivt på flera faktorer på installationsmarknaden framöver.

– Energieffektivisering är en strukturell drivkraft och även bostadsmarknaden i de större städerna driver installationsmarknaden.

Hur ser du på utvecklingspotentialen?

– Vi tror att vi beroende på hur vi sköter våra affärer kan förbättra våra marginaler. Det handlar om att välja rätt typer av projekt och att prissätta risk. Det finns en felaktig föreställning i branschen om att det finns en stor uppsida med inarbetning. 

Vilka projekt är rätt för er?

– För vår del ligger en väldigt stor del av vår verksamhet ungefär  75 procent i renovering, ombyggnad och service. Nybyggnad kommer vi ta när vi tycker att det är läge.