Jättegalleria slår rekord i laddstolpar

Publicerad 17 jun 2015, 10:24

Vattenfall har fått i uppdrag att installera 27 laddstolpar för elfordon i garaget Mall of Scandinavia. Det innebär att Solnas nya galleria får flest laddstolpar av alla köpcentrum i landet.

Det publika garaget på jättegallerian Mall of Scandinavia får 27 laddstolpar för elfordon. Det är statligt ägda Vattenfall som fått uppdraget från Unibail-Rodamco, en av Europas största ägare av stora köpcentrum. Installationen av laddstolparna medför att köpcentret, i Arenastaden i solna, uppfyller miljöcertifieringsnivån Excellent enligt standarden Breeam.

– För oss betyder det mycket att Unibail-Rodamco väljer oss för en så stor installation. Det visar på stort förtroende och att vi är en komplett leverantör med rätt typ av tjänster för nya etableringar inom fastighets- och byggsektorn, säger Erik Hagland, Head of Business Sales Vattenfall Nordic.