“Utmanande tidsplan” på sjukhusprojekt i Malmö

Publicerad 21 maj 2015, 12:41

Peab bygger 15 000 kvadratmeter vård- och mottagningslokaler och ger Bravida uppdraget att installera elteknik. Ordervärdet är 48 miljoner kronor.

Region Skåne ska uppföra två ersättningsbyggnader på sjukhusområdet i Malmö. Peab som fått huvudentreprenaden för de två byggnaderna på 6 000 respektive 9 000 kvadratmeter har gett Bravida elentreprenaden värd 48 miljoner kronor.

– Det är ett projekt med utmanande tidplan. I september 2015 startar byggnationen av första byggnaden och sista augusti 2016 ska hela projektet vara klart. Därför är det väldigt positivt att Peab väljer oss som leverantör av elinstallationerna då det visar på att de litar på både vår kompetens och effektivitet, säger Jonas Nilsson, avdelningschef Bravida Malmö Elentreprenad.

De två byggnaderna är en del av ett moderniseringsprojekt som Region Skåne gör på sjukhusområdet under en åttaårsperiod. Projektet förväntas vara slutfört sista augusti 2016.