Kapslingskoncern bildar eget installationsbolag

Publicerad 19 maj 2015, 14:52

Installationsmarknaden får en nygammal spelare när en koncern som är stor inom elfördelningssystem och lågspänningskomponenter bildar ett eget bolag för installationstjänster.

Eldon-koncernen är stor inom kapslings- och installationsprodukter men väljer nu att bilda ett eget bolag för sin installationsverksamhet. Det nuvarande operativa bolaget Eldon AB kommer koncentrera sig på produkterna medan nybildade Eldon Installation AB från 1 september i år kommer fokusera just på installation.

Eldon AB omsatte 126 miljoner kronor 2013 och hade 40 anställda. Både det nybildade bolaget och Eldlon AB ägs av Eldon Holding AB, som 2013 omsatte 583 miljoner kronor och hade 976 anställda. Båda kommer rapportera till Eldons koncernledning.

– Våra kunder kommer i en del fall göra affärer med med båda bolagen , något som kanske låter som att det kan bli mer administration, men, jag är övertygad om att ett starkare fokus och dedikerade kollegor kommer att kompensera för detta.

Det säger Anders Karlsved, Sverigechef för Eldon i ett pressmeddelande. Han blir också chef för Eldon Installation AB och Paul Hird kommer vara ansvarig för Eldon AB. Förändringarna gäller från 1 september 2015.