Logga in

Installationsjätte förvärvar i Malmö och Lund

Publicerad
20 maj 2015, 10:59

Bravida köper Electi El AB och Electi Service AB båda med säte i Malmö. Det är en del av installationsjättens strategi att öka närvaron i storstadsregionerna och fortsätta säkra tillväxten.

– Genom förvärvet av Electi stäker vi vår position på elsidan i Malmö och Lund. Förvärvet ligger väl i linje med vår strategiska satsning på att öka marknadsandelarna i storstadsregionerna, säger Anders Ahlquist, divisionschef Bravida division Syd.

Electi El Service AB omsatte 13 miljoner år 2013 och hade 10 anställda. Electi El AB hade samma år 17 anställda och omsatte knappt 36 miljoner kronor. Företagen installerar el, inbrottslarm, brandlarm, passagesystem och övervakningsvideo till fastighetsägare, industrier, byggföretag och andra privata och offentliga beställare i Malmöområdet.

– Vi har utvecklat bolaget och vuxit kontinuerligt sedan starten. Nu har vi kommit till ett läge där vi känner att nästa steg i utvecklingen är att slå oss samman med en större aktör. Att vi valde Bravida och Bravida Prenad beror till stor del på deras goda lokala rykte och styrka, säger Tomas Nilsson, vd på Electi.

De båda Malmöföretagens personal blir i och med förvärvet en del av Bravidas cirka 9000 anställda och verksamheten ska nu integreras med dotterbolaget Bravida Prenads befintliga avdelningar i Malmö och Lund.

– Electi är ett värdefullt tillskott. Personalen har hög kompetens och ett gott renommé. Vi stärker vår kompetens inom säkerhet och svagström samtidigt som vi säkrar vår tillväxt, det säger regionchef på Bravida Joachim Nielsen som är glad över affären.

Tillträde sker 1 juni 2015