Skyddsstopp på Mall of Scandinavia

Publicerad 14 apr 2015, 16:52

Arbetet för 120 elektriker på Mall of Scandinavia stoppades imorse av skyddsombud. Bakom stoppet ligger samma problem som uppmärksammades i november.

På måndagen utfärdade Elektrikerförbundet ett skyddsstopp på Mall of Scandinavia på grund av blockerade nödutgångar. Stoppet trädde ikraft idag tisdag klockan 8.30 på morgonen och det berör 120 elektriker och även en del andra yrkesgrupper, det skriver SvD Näringsliv.

Skyddsstoppet ska enligt Nils Thorsell, regionalt skyddsombud på Elektrikerna, fortgå till dess att utrymningsvägarna är framkomliga och problem med dålig skyltning av nödutgångar är åtgärdade. Nils Thorsell säger till SvD Näringsliv att runt 900 personer inte kommer kunna arbeta under tisdagen.

Elinstallatören har sökt företrädare för installationsbolaget Goodtech och huvudentreprenören Peab.