Peab ska bygga guldklassat i Arenastaden

Publicerad 20 mar 2015, 08:57

Högsta miljöstandard innebär många krav på belysning och elinstallationer i den 24 000 kvadratmeter stora kontorsfastighet som Peab fått totalentreprenaduppdrag på i Arenastaden i Solna.

Fabege beställer en 24 000 kvadratmeter stor fastighet av Peab i Arenastaden i Solna. Det handlar om totalentreprenad av en byggnad som kommer få miljöklass guld, alltså den högsta av tre nivåer.

Ordervärdet är 435 miljoner kronor och uppdraget omfattar byggande av garageplan, kommersiella lokaler i entréplan samt sju kontorsplan.

Det är roligt att vi har fått förtroende av Fabege till detta spännande projekt och jag ser fram emot ett forsatt gott samarbete
Fredik Jihammar, arbetschef på Peab.

Arbetet startar omedelbart och kommer färdigställas i maj 2017.

Miljöbyggnad Guld innebär att exteriörmaterial kommer väljas utifrån energieffektivitet, hållbarhet och livscykelperspektiv. Dessutom krävs energieffektiva fläktar och en ventilationsanläggning som styrs automatiskt efter person- och värmebelastning och stängs ner efter kontorstid. Belysningen måste vara energieffektiv och ska styras av närvarosensorer och dagsljus.