Installationsföretag vinner årets bygge 2015

Publicerad 25 mar 2015, 10:56

BIM-användning och partneringsamarbete är delar som gör att ett installationsföretag är med och vinner utmärkelsen Årets Bygge 2015 med projektet Rådhuskvarteret i Kristianstad.

Bravida är med och vinner utmärkelsen Årets Bygge 2015. Projektet Rådhuskvarteret i Kristianstad fick full poäng från alla jurymedlemmar i den sista omröstningen.

– Av alla nominerade projekt är Rådhuskvarteret det som ger det mest gedigna intrycket på alla punkter, säger juryns ordförande Mårten Lindström.

Bravida vinner tillsammans med ett team lett av byggherren Kristianstads kommun och andra aktörer som Fojab Arkitekter, entreprenören NCC, konstruktören WSP och konsulten ÅF.

Det handlar om ett modernt kontorshus i en historisk stadsmiljö. Totalt omfattar projektet 22 500 kvadratmeter kontorslokaler varav 17 500 är nybyggnad. Tre befintliga byggnader har bevarats och totalrenoverats liksom 150 meter rikt dekorerade 1800-talsfasader.

– Vi är stolta över att installera komplexa installationer i ett partneringprojekt som genomsyrats av hög kvalitet och leveranssäkerhet, säger Mats Karlsson, regionchef Bravida region Prenad.

Årets Bygge är ett samarbete mellan tidningen Byggindustrin och Svensk Byggtjänst. Tävlingen lyfter fram exempel på det bästa som sektorn presterar i kvaltet, samarbete, ekonomi och form. Totalt 20 projekt nomineras årligen. Juryn poängsätter projekten efter fem faktorer: samverkan, teknik och innovationer, hållbarhet, säkerhet och arbetsmiljö, samt kvalitet, tid och budget.