Elektra köper Bollnäs näst största elteknikföretag

Publicerad 27 mar 2015, 11:45

Bollnäs största elteknikföretag, Elektra i Hälsingland, köper stadens näst största; Rosvold Elektro. De anställda följer med till den nya ägaren. Genom köpet kommer Elektra ha 160 anställda.

– I och med köpet så växer vi med drygt 25 personer, men vi har så mycket jobb att vi skulle kunna anställa tio elektriker till redan i morgon om vi bara hittade personal med rätt kompetens. Det här köpet är en väldigt viktig pusselbit för Elektra, som är ett företag som siktar framåt och vill växa, säger Lars Lindh, vd för Elektra i Hälsingland, till helahälsingland.se och fortsätter:

– Vi har växt jättesnabbt under 2014 och passerar nu 160 anställda. Vi har tidigare satt upp ett mål om att vara 200 anställda och omsätta 200 miljoner år 2018, men nu känns det faktiskt som ett fegt mål – dit når vi redan nästa år.

Trots att Rosvold Elektro har varit ett Bollnäsbaserat företag så har huvuddelen jobben inte utförts i Bollnäs, utan runt om i Mellansverige. I och med affären med Elektra så kommer hela personalstyrkan nu att utgå från Gävle.

Rosvold Elektros tidigare ägare, Christoffer Rosvold och Mattias Wannqvist, kommer i fortsättningen att arbeta som projektledare hos Elektra, skriver helahälsingland.se.

– Vi gick inte i några säljtankar när vi fick erbjudandet från Elektra, men vi kände ganska snabbt att det var rätt läge att sälja. Vi stod inför ett val som skulle innebära stora förändringar i vår organisation om vi ville växa mer, och sådant kostar tid och pengar. Nu får vi så att säga den biten på köpet, plus att det känns tryggt att ha en så stor och stabil ägare i ryggen, säger Christoffer Rosvold.