Bravida köper elkraftsanläggningsföretag

Publicerad 3 mar 2015, 09:20

Totalentreprenören Bravida fortsätter sin köprunda med Nyköpingsbaserat kraftanläggningsföretag.

Nyköpingsföretaget Abeka AB arbetar med elkraftsanläggningar mellan 0,4 och 400 kV och förvärvet förbättrar Bravidas erbjudande inom högspänningsområdet. Abeka utför till exempel installation av elanläggningar, konstruktion av kraftanläggningar samt drift och underhåll av kraftstationer och elnät samt byggnation av transformatorstationer.

Abeka har 39 anställda och omsatte 2013 188 miljoner kronor. Företagets vd Håkan Oscarsson säger i ett pressmeddelande att Abeka behöver Bravidas kompetens och storlek för att ta nästa steg och fortsätta utvecklas. Han säger också att företagen kompletterar varandra väl för att kunna erbjuda kunderna en komplett elkraftstjänst. Idag har Abeka kunder bland vindkraftsparker, nätbolag, kommuner och eldistributörer.

– Det är en unik position som Bravida skaffar sig på den svenska marknaden i och med förvärvet, med möjligheter till stark tillväxt, det säger Filip Bjurström, divisionschef Bravida division Stockholm.

Tillträde sker den 26 mars.