Bravida installerar på nya Ikea-hotellet

Publicerad 24 mar 2015, 10:09

Älmhult, Ikeas födelseort, ska få ett eget hotell i varuhusets namn. Dessutom blir första varuhuset museum. Bravida har fått installationsordern.

Bygget av Smålands största hotell med 250 rum påbörjades i januari i Älmhult. Det är Ikea som bygger och dessutom passar möbelföretaget på att bygga om sitt första varuhus till museum. Installationsjätten Bravida har fått ordern från huvudentreprenören Dynacon att installera el på det nya hotellet och vs på museet till ett sammanlagt värde av 27 miljoner kronor.

Ikea flyttade ut sitt allra första varuhus i Älmhult 2012 och nu ska lokalerna bli hem för en utställning med 20 olika rum som ska fyllas med möbler och föremål från den svenska inredningsjättens historia, från 1940-talet och fram till nutid.

Det är inte första gången Bravida jobbar för Ikea. Installationsföretaget har haft flera stora jobb för Ikea fastigheter tidigare, även i Älmhult där arbetet i ordern ska utföras fram till juni 2016.

– Det är väldigt roligt att få två nya uppdrag åt Ikea i Älmhult, en kund som vi trivs väldigt bra med och som vi jobbat med många gånger tidigare. Bravida har varit med och byggt Ikeas första fyndvaruhus och Ikanos samtliga butiker på det nya handelsområdet runt det nya varuhuset i Älmhult. Dessutom installerade vi på Ikeas nya produktutvecklingscenter, säger Michael Arvidsson, avdelningschef på Bravida Växjö.