Elsäkerhet brister på ubåtsflottilj

Publicerad 17 feb 2015, 09:31

Försvarsmaktens inspektörer riktar allvarlig kritik mot Första Ubåtsflottiljen i Karlskrona. Det handlar om ett återkommande fel som första gången påpekades 2009.

Första Ubåtsflottiljen saknar dokumentation om avtal för ansvaret för mobila omformare, som används i ubåtarnas elförsörjning, det skriver Blekinge läns tidning. Den bristen påpekades redan 2009 av Försvarsmaktens inspektörer och eftersom den inte åtgärdats riktar de nu allvarlig kritik mot förbandet.

Första Ubåtsflottiljen har nu fått till maj på sig att rapportera vilka åtgärder som vidtagits för att komma till rätta med bristen. Flottiljen får även några andra mindre plumpar i protokollet rörande dokumentation. Däremot uppfattar inspektörerna att förbandet har ett bra sjösäkerhetsarbete. Detta enligt Blekinge Läns tidning.