Första arenan med namn efter elteknikföretag

Publicerad 21 jan 2015, 09:44

Bravida Arena blir namnet på BK Häckens och Gothia Cups nya arena på Hisingen i Göteborg. Arenan blir Göteborgs första stora arena som bär ett företagsnamn.

Tanken är att BK Häckens nya hemmaarena ska användas varje dag, året runt. Bravida Arena blir hemmaplan för både BK Häcken och Gothia Cup. I sitt pressmeddelande skriver Bravida att ”arenan ska bli en mångkulturell mötesplats där alla är välkomna, oavsett hudfärg, religion eller etnicitet”. utsmyckning.

– Det känns helt rätt att hjälpa BK Häcken och Gothia Cup realisera visionen om en ny, modern arena. Bravida står bakom och hyllar mångfald, vi känner oss otroligt stolta över att arenan kommer bära vårt namn. Att arenan kommer användas i mycket större utsträckning än många andra allsvenska arenor känns extra roligt då vi jobbar med att ge fastigheter liv, säger Mattias Johansson, vd och koncernchef på Bravida.

Avtalet sträcker sig över fem år med en option för ytterligare fem år. Bravida har tagit fram lösningar och utfört alla installationer i arenan, som invigs i juni. Bravida har sponsrat BK Häcken sedan 2013.

– När vi fick möjlighet att namnge arenan var Bravida ett av de första företag vi kom att tänka på. Vi har samarbetat under flera år och visste att vi i mångt och mycket bygger våra verksamheter på samma värdegrund. En värdegrund vi nu kan bli än tydligare med. Det känns oerhört stimulerande och spännande att gå vidare i detta gemensamma projekt, säger BK Häckens klubbdirektör Dennis Andersson.