Elinstallation bland ROT-avdragens tio-i-topp

Publicerad 9 jan 2015, 15:16

Svenskarnas ROT- och RUT-avdrag ökade till nya rekordhöjder under 2014. På listan över de tio mest efterfrågade tjänsterna hamnar elinstallation på femte plats. Det visar Skatteverkets senaste siffror, som tjänsteförmedlaren Offerta sammanställt.

Den mest efterfrågade tjänsten under 2014 är fortfarande flyttstädning, följt av badrumsrenovering på andra plats.

Siffrorna visar dessutom att utbetalningarna för ROT- och RUT-avdrag aldrig varit så höga som under förra året. Under 2014 betalade Skatteverket ut närmare 19,5 miljarder kronor i skattereduktion, 16,5 miljarder kronor för ROT-tjänster och nära tre miljarder kronor för RUT-tjänster.

Jämfört med 2013 är det en ökning av ROT-avdragen med 12 procent, och med cirka 18 procent för RUT-avdragen.

– Ända sedan avdragen infördes har det varit en stabil ökning av användningen. RUT- och ROT-avdragen har verkligen gett en skjuts åt många mindre tjänsteföretag, säger Jens Nilsson, vd för Offerta.se, i ett pressmeddelande.

Här är listan med de tio mest efterfrågade ROT- och RUT-tjänsterna. Placeringen för 2013 är satt inom parentes:

  1. Flyttstädning (1)
  2. Badrumsrenovering (2)
  3. Målning och tapetsering (4)
  4. Hemstädning (2)
  5. Elinstallation (5)
  6. Renovering (7)
  7. VVS, rör och gas (6)
  8. Golvslipning och oljning (8)
  9. Köksrenovering (10)
  10. Takläggning (11)