Bravida köper energitekniska Vega Energi

Publicerad 9 jan 2015, 14:39

Bravida vill stärka sin position både inom energiteknisk fastighetsdrift och inom industri- och produktionsservice, och köper därför Vega Energi AB. Verksamheten omsätter cirka 65 miljoner kronor och har runt 40 anställda.

Genom förvärvet ska Bravida satsa på avancerad energiteknisk drift och TSM-marknaden (Technical Service Management), vilket är en ny marknad inom industriell drift och underhåll för Bravida TSM.

– Vega Energi har hög teknisk kompetens och erfarenheter inom storskalig produktion av både värme, kyla och ånga, och jag är förvissad om att vi skapar tillväxt och synergier både för Vega Energi och för Bravida, säger Filip Bjurström, divisionschef på Bravida Stockholm.

Ägarna av Vega Energi, Max Jansson och Ronny Axelsson, är också nöjda. De fortsätter nu sina karriärer på Bravida.

– Efter att ha drivit och utvecklat Vega Energi i 20 år känns avyttringen som en naturlig utveckling för en ökad satsning på den regionala marknaden. Bravida TSM känns då som en naturlig, tydlig och stark spelare inom teknisk drift, för att ta Vega Energi till nästa steg, säger Max Jansson.