Bravida växer genom förvärv

Publicerad 8 dec 2014, 20:42

Bravida har köpt företagen Jihå El & Automation och Jihå Automation Landskrona Tillsammans har de två företagen 43 anställda och omsätter drygt 50 miljoner kronor.

Det är genom Bravidas dotterbolag Bravida Prenad som förvärven görs, och Bravida blev officiellt ägare den 1 december 2014.

– Genom förvärvet av Jihå blir vi marknadsledande inom el i Landskrona. Vi stärker också vår kompetens inom automation vilket ger oss helt nya möjligheter. Förvärvet ligger väl i linje med vår strategiska satsning på att klättra i värdekedjan genom att öka vår kompetens, säger Anders Ahlquist, divisionschef på Bravida, division Syd.

Jihå levererar elinstallationer, inbrottslarm, passagesystem, automationsanläggningar till fastighetsägare, industrier, byggföretag och andra privata näringsidkare i Landskrona med omnejd. Företaget har också en filial i Svalöv.

– Efter att ha drivit och utvecklat bolaget sedan starten 2001 känns det spännande att kliva in i en stor koncern som har ett gott lokalt renommé. Vi har byggt vår verksamhet på långsiktiga relationer och därför känns det bra att sälja till någon som vi känner att vi kan lita på, säger Jan Ejebjörk, vd för Jihå.

Jihå blir nu en del av Bravida Prenads avdelning i Landskrona.