Bravida en av Sveriges bästa arbetsplatser

Publicerad 17 nov 2014, 13:47

Bravida hamnar på plats 32 över Sveriges bästa arbetsgivare – när medarbetarna får säga sitt. De uppskattar särskilt Bravidas miljöansvar och utvecklingsmöjligheter.

Undersökningsföretaget Universum och Metrojobb utför varje år en undersökning för att ranka de arbetsplatser där de egna medarbetarna trivs bäst. Årets undersökning visar att Bravida hamnar på plats 32 av 142, högre upp på listan är exempelvis ÅF (37), NCC (42), Sweco (51) och Siemens (61).

– Vi har jobbat långsiktigt för att skapa en stimulerande arbetsplats. Eftersom att det är vår kompetens vi säljer är det viktigt att attrahera de bästa medarbetarna. Placeringen är en kvalitetsstämpel som visar på att vi gör rätt saker i Bravida, säger Magnus Hamerslag, chef för verksamhetsutveckling i Bravida.

Bravidas medarbetare lyfter bland annat upp att Bravida är branschledande, erbjuder goda utvecklings- och karriärmöjligheter med ledare som är stöttande, god arbetsmiljö och tar miljöansvar, i undersökningen.

– När konkurrensen om talangerna hårdnar blir det allt viktigare för en arbetsgivare att kunna skapa engagemang hos de egna medarbetarna och få dem att vilja stanna kvar. Nöjda och motiverade medarbetare bidrar inte bara till organisationens framgång genom att prestera på topp utan är också viktiga ambassadörer för att rekrytera nya talanger, säger Petter Nylander, vd på Universum.

Tidigare i år hamnade Bravida även på Topp100-listan över Sveriges mest attraktiva arbetsgivare bland högskoleingenjörer i Universums studentundersökning FöretagsBarometern. Universum utser också Årets employer branding-person under hösten 2015 där Bravidas HR-strateg Christine Nilsson och HR-chef division Stockholm Ingrid Sjöbeck är nominerade.