Största byggkartellhärvan i dansk historia

Publicerad 8 okt 2014, 14:40

Den största kartellhärvan i Danmarks historia har avslöjats – och växer dag för dag. Totalt misstänks nu 41 olika aktörer inom byggbranschen för att ha gått samman och lurat både privata och offentliga uppdragsgivare.

Danska Avisen.dk skriver att 18 mellanstora verksamheter och 23 ledande befattningsinnehavare i byggbranschen är misstänka för att ha koordinerat sina anbud de senaste åren. En av de misstänka verksamheterna har erkänt att det funnits en kartell.

De uppdrag som polisen nu utreder har ett totalt värde på runt 500 miljoner danska kronor. Totalt ska det hållas mellan 60 och 70 förhör i saken, och fallet väntas gå till domstol senare i år.

Branschföreningen Dansk Byggeri säger sig inte känna till några detaljer i ärendet och tar starkt avstånd från kartellverksamhet, enligt Avisen.dk.