Nytt branschinitiativ ska lyfta säkerhet

Publicerad 13 okt 2014, 13:53

Larm- och säkerhetstbranschen tar ett krafttag för att lyfta hela marknaden, genom ett initiativ som ska ”röja undan hinder och underlätta för enkel och kostnadseffektiv upphandling av säkerhetstjänster och funktioner.”

Bravida Fire & Security, Dualtech, G4S, Great Security, Schneider Electric, Siemens, Stanley Security, Zenita och SäkerhetsBranschen har sedan tidigare regelbundet diskuterat möjligheter och utmaningar inom säkerhetsteknik, och fokus har alltid varit Security-as-a-Service (SaaS).

Nu vill parterna underlätta för både leverantörer och användare och startar en serie rundabordssamtal för alla som är intresserade.

Målet är bland annat att ”utarbeta standardiserade och vedertagna nyckeltal och servicenivåer i avtal, att ”ta fram samverkansformer mellan branscher för att skapa erbjudanden över gränserna som levererar högre kundnytta” och att öka förståelsen för de tekniska möjligheterna och de krav som kommer ställas på leverantörer i framtiden.