Bravida får ny VD

Publicerad 16 okt 2014, 11:11

Bravidas styrelse har utsett Mattias Johansson, nuvarande divisionschef i Bravida Norge, till ny vd och koncernchef för Bravida. Han tillträder den 1 januari 2015.

Mattias Johansson tar över vd-positionen efter nuvarande vd och koncernchef Staffan Påhlsson, som från årsskiftet blir vice vd och, enligt ett pressmeddelande, kommer att ”stödja organisationen i arbetet med strategiska initiativ och ta en plats i styrelsen”. Staffan Påhlsson har funnits i Bravida i 30 år.

Michel Siefke, styrelseordförande i Bravida, säger att Bravida ska fortsätta att utvecklas och växa.

– Mattias Johansson kombinerar lång erfarenhet och starka resultat med en stor energi och en vision för framtiden. Därför är han ett utmärkt val som ny koncernchef. Tillsammans med en ny CFO och en erfaren ledningsgrupp är Bravida i god form för att stärka vår ledande position ytterligare genom fortsatt utveckling och tillväxt, både organiskt och genom förvärv, säger han.

Mattias Johansson har arbetat inom Bravida-koncernen sedan 1998 och är i dag divisionschef i Norge, sedan januari 2013. Tillsammans med ledningen i Norge har han ökat både omsättning och lönsamhet väsentligt. Han har också framgångsrikt hanterat förvärvet av bolaget Otera Elektro, som omsätter drygt 400 miljoner norska kronor.

– Jag ser fram emot att axla rollen som vd och koncernchef i januari. Under Staffan Påhlssons ledarskap har Bravida etablerat sig som skandinavisk marknadsledare med stabil lönsamhet. Tillsammans med Bravidas ledningsgrupp kommer jag fortsätta att stärka företaget och arbeta för att göra Bravida till både kundernas och medarbetarnas naturliga förstahandsval. Jag ser fram emot att ytterligare stärka Bravidas tillväxt, serviceerbjudande och produktivitet, säger Mattias Johansson.

Michel Siefke förklarar att Staffan Påhlsson varit avgörande för Bravidas framgångar.

– Han har arbetat inom Bravida i över 30 år och har varit en nyckelperson i bolagets utveckling. Det här är en naturlig succession och vi är tacksamma att Staffan fortsätter att vara ett stöd och bidra till Bravida. Jag tackar Staffan för hans skickliga ledarskap som har utvecklat Bravida till en stark marknadsledare i Skandinavien, säger han.

Staffan Påhlsson: – Jag är glad över att lämna över rollen som vd och koncernchef till Mattias Johansson. Med över 15 år i olika roller inom Bravida känner han företaget väldigt bra. Han har också visat på en stark förmåga att få affären att växa i sin nuvarande roll. Jag ser fram emot att han tar över rodret på Bravida framöver, säger Staffan Påhlsson, vd och koncernchef i Bravida.