Stort larm på Bravida

Publicerad 9 sep 2014, 14:33

Bravida fortsätter sitt avancemang på säkerhetssidan genom ett ramavtal med SOS Alarm Sverige AB. Avtalet gäller drift och underhåll av el, tele, data och säkerhet.

SOS Alarm hanterar 3,8 miljoner larmsamtal och 975 000 vårdärenden varje år, på sina 15 Sverigekontor. Verksamheten ställer naturligtvis höga krav på standardlösningar, och på att eventuella störningar snabbt kan åtgärdas För att möta SOS Alarms behov har Bravida tagit fram en ny säkerhetsstandard.

– Det känns tryggt att arbeta med Bravida som kan leverera en helhetslösning med täckning över hela Sverige. Vi har höga säkerhetskrav på våra larmcentraler och Bravida har tillgodosett våra krav och önskemål på ett bra sätt, säger Christian Weck, inköpschef på SOS Alarm Sverige AB.
Standarden har hittils installerats på fyra av SOS Alarms 15 centraler.

– Som ett första steg i samarbetet har vi skapat SOS Standard. Intentionen är att alla installationer som görs på SOS Alarms larmcentraler ska se ut och fungera på samma sätt, vilket bidrar till en säker och trygg drift, säger Lars Brandt, projektledare på Bravida Fire & Security.