De vann eftertraktat ljuspris

Publicerad
10 sep 2014, 12:55
| Uppdaterad
15 apr 2021

Det blev Kungliga Bibliotekets Annex i Stockholm som vann årets Svenska Ljuspris. Enligt juryn har projektgruppen ”förvandlat en grå, mörk och trist lokal till en ljus och inspirerande studiemiljö på ett sätt som visar mycket stor kunskap inom yrkesområdet.”

Svenska Ljuspriset delades ut igår, för 22:a året i rad, på Berns Salonger i Stockholm.

Det vinnande bidraget är ett samarbete mellan bland andra ljusdesignföretaget ÅF Lighting, arkitektfirman Murman Arkitekter och beställaren Statens Fastighetsverk. Tillsammans har de hittat ”ett samspel mellan dagsljus, ljussättning och djärv färgsättning.

FAKTA

Vinnarna

Brukare: Kungliga Biblioteket

Belysningsplanerare: Isabel Villar, Daniel Hodierne, Majid Miri, Ljusarkitektur, ÅF Lighting

Arkitekt: Murman Arkitekter, Hans Murman, Lars Johan Tegnér, Helena Ljungberg

Elkonsult: Sweco Systems

Elinstallatör: El-linjen