Stockholms elbyrå uppköpt

Publicerad 6 aug 2014, 15:29

Energy Holding, ägare till Edsvikens El i Stockholm, köper SEAB Stockholms Elbyrå AB med 13 anställda elektriker. Båda bolagen kommer att fortsätta att verka som egna bolag men kommer att samarbeta internt inom ekonomi och ledning.

– Detta är ett strategiskt och viktigt förvärv för oss, och vi välkomnar personalen i SEAB till vår koncern. SEAB har ett mycket gott rykte ute bland sina kunder och har genom åren etablerat långsiktiga relationer med många betydande företag i fastighetsbranschen, säger Morgan Lundin, delägare i Energy Holding och VD i Edsvikens El AB.

Energy Holding AB förvärvade Edsvikens EL AB 2011. Företaget, som har 80 anställda, är ett installationsbolag med fokus på ROT-sektorn inom entreprenader samt service.

– Edsvikens EL AB har vi idag en väl utbyggd organisation för mindre serviceuppdrag och för större entreprenader. I segmentet mellanstora affärer, där kontorsombyggnader och olika hyresgästanpassningar ingår, tillför SEAB ny kompetens och stärker vår koncerns kunderbjudande. Vår målsättning med den här affären är att bredda och förbättra servicen för våra kunder och medarbetare, avslutar Morgan Lundin.

Energy Holding AB är ett ägarbolag som fokuserar på förvärv och samgåenden inom el, energi och automationsbranschen.