Ny högskoleutbildning i säkerhet

Publicerad 3 jun 2014, 09:31

Europas största leverantör av elektroniska säkerhetslösningar, Stanley Security Solutions, har startat en högskoleutbildning för anställda som arbetar med säkerhet. Utbildningen täcker områden som säkerhetsjuridik, informationssäkerhet, brand och olika sorters skydd som mekaniskt, elektroniskt och aktivt skydd.

Kursen är ett samarbete mellan Högskolan i Borås, Riskhanteringsakademin och Stanley Security Solutions, och är en vidareutveckling av ett tidigare utbildningsprogram. Christoffer Tell, utbildningsansvarig på Stanley Security Solutions, säger att efterfrågan på denna typ av kunskap ökar.

– Utbildningen handlar om att få en samlad och fördjupad kunskap inom säkerhet och risk. Ju större verktygslåda man har, desto större förståelse får man, inte minst för kundernas behov, säger han.

Kursen vänder sig till chefer, säljare och andra nyckelpersoner. Den ger 7,5 högskolepoäng inom riskanalys, och omfattar fyra träffar om tre arbetsdagar vardera.