En ny tid: Bravida och Panasonic blir partners

Publicerad 17 jun 2014, 17:38

Bravida Fire & Security och Panasonic ingår ett strategiskt partnerskap på den europeiska marknaden för passerkontrollsystem.

Avtalet innebär att Panasonic ska sälja Bravidas system Bravida Integra, i Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Turkiet och Benelux, men också till Panasonics kunder i hela Europa.

– Bravida Integras tekniska plattform och gränssnitt har ett mycket gott anseende för sin höga kvalitet och driftsäkerhet. Bravida Integra kompletterar våra produkter inom säkerhet och kommer att integreras med våra brand- och kameraövervakningsplattformar. Partnerskapet med Bravida är avgörande för att vi ska kunna leverera en totallösning för säkerhet, säger Masaki Arizono, vd på Panasonic System Communications Europe, i ett pressmeddelande.

Det nya samarbetet innebär även att Panasonics produkter inom video och övervakningskameror kommer finnas med i Bravida Fire & Securitys produktsortiment i Skandinavien.

– Panasonic är ledande inom säkerhet med sitt breda, högteknologiska produktutbud. Avtalet sammanför två ledande företag och vi är stolta över att bli en strategisk partner till Panasonic i Europa, säger Sven Klockare, vd för Bravida Fire & Security.